#

Першого заступника мера Ірпеня відсторонили від посади (ДОКУМЕНТ)

02.05.2024 09:04
Першого заступника мера Ірпеня відсторонили від посади (ДОКУМЕНТ)
Андрій Кравчук

Учора, 1 травня, міський голова Ірпеня Олександр Маркушин відсторонив свого першого заступник Андрія Кравчука від посади на час розслідування факту про корупцію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Олександра Маркушина.

Маркушин дав розпорядження про створення тимчасової комісії на базі Виконкому Ірпінської міської ради, яка проведе службове розслідування для об'єктивного встановлення або спростування факту можливого недодержання вимог законодавства його першим заступником Андрієм Кравчуком.

Причиною перевірки стало розпочате досудове розслідування Бучанською окружною прокуратурою за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах в умовах воєнного стану).

У вересні 2023 року Андрій Кравчук підписав акт виконаних робіт з розробки проєктної документації "Капітальний ремонт дитячо-юнацької спортивної школи, пошкодженої внаслідок агресивних дій російської федерації проти України по вул. Троїцькій, 40 у місті Ірпінь", що призвело до оплати проектної документації, яка не містила робіт, що були передбачені у завданні на проектування (зокрема, проектування басейну) та на момент оплати не була фактично виконана підрядником в повному обсязі.

Будуть вжиті всі належні заходи для повернення грошових коштів у бюджет міста, 

– написав Олександр Маркушин.

Нагадаємо, що мер Ірпеня Олександр Маркушин планує відсторонити усіх працівників виконкому Ірпінської міськради, які дали свідчення правоохоронцям про корупційну схему, відому як "Ірпінський зарплатгейт".



Читати "Моя Київщина" у Facebook