#

Петро Порошенко повідомив, що братиме участь у наступних президентських виборах (ВІДЕО)

04.04.2024 08:12
Петро Порошенко повідомив, що братиме участь у наступних президентських виборах (ВІДЕО)
Петро Порошенко

Лідер парламентської фракції "Європейська Солідарність" Петро Порошенко заявив, що має плани знову балотуватися в президенти України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "УП".

Ця заява п'ятого Президента України прозвучала в інтерв'ю каналу Al Jazeera. За його словами, для того, щоб відбулися наступні вибори, треба спершу завершити бойові дії. 

Якщо ви питаєте мене, чи планую я брати участь у наступних виборах, — так,

- сказав нардеп.

Крім того, політик підкреслив, що якщо Україна вступить в Європейський Союз, то він балотуватиметься й до Європарламенту.

Як відомо, наступні президентські та парламентські вибори мали б відбутися 2024 року, але під час воєнного стану вибори не проводяться. У вересні-жовтні 2023 року Київський міжнародний інститут соціології провів опитування серед українців щодо проведення виборів. За його результатами, абсолютна більшість вважає, що національні вибори варто проводити після закінчення війни, нині вони не на часі. У середині листопада 2023 року всі політичні сили, представлені в українському парламенті, підписали меморандум про проведення наступних виборів тільки після завершення воєнного стану. 

Нагадаємо, що Володимир Зеленський заявив, що є низка причин, які унеможливлюють проведення виборів в військовий час.

Читати "Моя Київщина" у Telegram