#

Під Києвом активісти провели мітинг проти контактного зоопарку

21.04.2021 08:50
Під Києвом активісти провели мітинг проти контактного зоопарку
Фото з місця події

Учора, 19 квітня, активісти UAnimls провели мітинг біля Ясногородської страусиної ферми, на якій функціонує контактний зоопарк з левенятами, ведмежатами й іншими тваринами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "UAnimals" у Facebook.

У повідомленні зазначається, що на численних відео та фото відвідувачів цього зоопарку видно, що маленькі левенята й ведмежата, які стали головним живим "атракціоном" звіринцю, пручаються, що їм некомфортно та страшно. Звірі потерпають від контактів із дітьми та дорослими: вони гарчать, намагаються вирватися з рук, втекти та сховатися від людей.

Автори допису підкреслили, що хоча місце постійного утримання диких тварин обов'язково має містити облаштовані укриття, у яких тварина може уникати негативних зовнішніх факторів, врятуватися від надмірної уваги відвідувачів тваринам на цій "фермі" ніде – люди можуть спокійно заходити навіть до вольєрів.

Тварини – не реквізит, не іграшка й не об'єкт, який можна використовувати задля розваги! UAnimals вимагає від влади заборони контактних зоопарків і закликає вас не підтримувати таку форму жорстокої експлуатації, – наголошують активісти.

Також нагадаємо, що навколо блогера із Білої Церкви, який систематично знущається над своїми домашніми тваринами на камеру, розгорівся скандал.


мітинг проти знущання з тварин у контактному зоопарку

Читати "Моя Київщина" у Telegram