#

Під Києвом побудують новий міст (ФОТО)

14.05.2024 12:01
Під Києвом побудують новий міст (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Споруда буде частиною другого радіального кільця автодороги навколо столиці, яке почали проробляти ще 2020 року, і має бути зведена біля міста Українка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Informator.ua".

Проєктувальники показали, як має виглядати один з мостів під Києвом, що будуть складати частину Великої кільцевої дороги. Це грандіозна 5-кілометрова споруда, довжина одного лише прогону якої складатиме 400 метрів. На її будівництво, за планами, мають витратити 4 роки, але це - лише за умови наявності будівельної техніки у достатній кількості. А от скільки може коштувати міст, його проєктувальники делікатно замовчують.

Про наміри уряду збудувати друге радіальне кільце автодороги навколо Києва стало відомо ще 2020 року. Вона мала б включати 6 ділянок, і з'єднати між собою сім великих трас навколо Києва (зі столиці на Ковель, Чоп, Одесу, Знам'янку, Харків, Чернігів та з Борисполя на Маріуполь). Дорога має пролягати через Дніпро у двох місцях - північніше та південніше Києва. Південний міст біля міста Українка на Київщині показали днями проєктувальники з International Design Institute виданню "Хмарочос".

Загальний вид на міст: довжина сягне приблизно 5 км

За словами головного інженера International Design Institute, Андрія Фаля, наразі його компанія проєктує південне напівкільце траси. Якраз до нього входить міст: його довжина складе близько 5 км, тому він буде позакласним (тобто, параметри не підпадають під стандартні типи мостів). Довжина одного лише прогону складатиме 400 метрів.

Конструкція мосту буде вантово-екстрадозною: дорожню частину утримуватимуть ванти, що дозволить мінімізувати кількість опор. А самі опори в такого типу конструкцій можуть бути не надто високими (як у звичайних вантових мостів) та мати вужчу основу. А от будувати споруду, за словами Андрія Фаля, мають чотири роки - і цей проміжок часу за сприятливих обставин, якщо в підрядників буде достатня кількість техніки.

Вид на один з прольотів мосту. Фото

Про вартість головний інженер-проєктувальник прямо не каже: за його словами, ціна буде "значною". Відтак, до проєкту, найімовірніше, залучатимуть інвестиції міжнародних організацій та банків.

Нагадаємо, що ексвласник Білоцерківської ТЕЦ Жеваго отримав нову підозру у справі "Фінанси та Кредит".

Читати "Моя Київщина" у Facebook