#

Під Києвом родина планує виховати 25 дітей-сиріт

29.11.2021 15:28
Під Києвом родина планує виховати 25 дітей-сиріт
Фото з місця подій

Сім’я із села Горбовичі Дмитрівської громади хоче відкрити Центр для дітей, де будуть виховуватись сироти 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку Миколи Ляшенко у Facebook.

Минулої п’ятниці, 19 листопада, голова Бучанської РДА Микола Ляшенко здійснив робочий візит до села Горбовичі Дмитрівської громади, щоб перевірити відповідність дотримання усіх норм виховання та проживання дітей у прийомній родині.

Варто додати, що зараз сім'я виховує 6 дітей, серед яких є прийомні. У планах взяти на виховання до 25 дітей-сиріт. Микола Ляшенко зазначив, що потрібно докладати багато зусиль аби виховувати дітей, зокрема він додав:

Можна зрозуміти прагнення батьків-вихователів влаштувати долю якомога більшої кількості дітей-сиріт. Водночас необхідно враховувати, щоб це не призвело до порушення соціальних вимог оптимального розвитку дітей, оскільки в такому разі дитячий будинок сімейного типу більше нагадуватиме міні-інтернат, ніж родину. Переобтяженість батьків-вихователів як у фізичному, так і психолого-педагогічному плані не дозволить приділити кожній дитині належні турботу та увагу, на що також було вказано під час розмови.

Ляшенко зазначив, що питання усиновлення дітей буде опрацьовано відповідними службами району. Він переконаний, що необхідно зробити все, аби діти отримали умови для проживання, догляд та послуги соціально-психологічної реабілітації.

Нагадаємо, що в Ірпені планують побудувати дитсадок з ліфтом та бассейном.


Читати "Моя Київщина" у Facebook