#

Під Києвом росіянин погрожував підірвати багатоповерхівку (ВІДЕО)

05.05.2020 13:00
Під Києвом росіянин погрожував підірвати багатоповерхівку (ВІДЕО)
Фото з місця події

Учора, 4 травня, в селі Святопетрівське Києво-Святошинського району іноземець відібрав мобільні телефони у трьох місцевих жителів, а потім закрився у власній квартирі та погрожував підірвати будинок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

На місце події невідкладно прибула слідчо-оперативна група Києво-Святошинського відділу поліції. Однак, злодій жодним чином не погоджувався йти на контакт і вести перемовини із правоохоронцями.

Спецпризаченці штурмували квартиру і там затримали правопорушника. Ним виявився 38-річний громадянин сусідньої держави. Наразі чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК України і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

У ході невідкладного обшуку в оселі затриманого, слідчі поліції виявили та вилучили один викрадених з телефонів, ніж та інші речові докази.

На місці події також працювала кінологічна служба. В ході огляду квартири, жодних вибухових предметів чи речовин не виявлено.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 186 (Грабіж), ч. 2 ст. 187 (Розбій) та за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.

Про затримання іноземця повідомлено посольство Російської Федерації та МЗС України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику - позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Також нагадаємо, що невідомий чоловік зателефонував та розповів, що у селі Вишеньки Бориспільського району він замінував усе гранатою, і найближчим часом станеться вибух.



Читати "Моя Київщина" у Telegram