#

Під Києвом убили бізнесмена, якого керівник С14 Мазур звинувачував у замаху

24.07.2020 16:20
Під Києвом убили бізнесмена, якого керівник С14 Мазур звинувачував у замаху
Сергій Мазур

У націоналістичній організації С14 бізнесмема Ігоря Плекана вважали організатором замаху на Сергія Мазура

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Lb.ua".

Нагадаємо, що 23 липня невідомі особи вбили скандального 44-річного столичного бізнесмена Ігоря Плекана, який зі своїм 7-річним сином їхав на дачу в селі Артемівка Бориспільського району.

Щодо справи Мазура варто зазначити, що в ніч на 10 жовтня 2018 року у квартиру лідера С14 в Борисполі кинули вибуховий пристрій. Постраждав батько активіста, його госпіталізували. Після інциденту Мазур заявив, що його шукали невідомі за кілька днів до вибуху.

Раніше Сергій Мазур у січні 2020-го розповідав в інтерв’ю "Главкому", що замах на нього організував Ігор Плекан.

Не можу сказати, що він великий кримінальний авторитет, але в нього є своє умовне кілерське бюро. Він паралельно займається "кришуванням" гральних автоматів, незаконних наливайок... Я міг би про цю особу значно більше розказати, але якщо коротко: у нього є банда, яка займалася абсолютно всім. І таке замовлення вже не вперше надходить до нього з Росії, - розповів активіст.

За словами Мазура, саме банда Плекана в 2017 році кинула гранату під Кабміном, коли поранили родину героя України, керівника роти снайперів 79 десантної бригади Валерія Чибінєєва.

Коментуючи повідомлення про вбивство Плекана, Мазур заявив, що після замаху на нього були затримані виконавці, але про організатора і замовника злочину не йшлося.

І от учора я дізнався, що організатора Ігоря Плекана розстріляли невідомі особи. І частину з цих "невідомих" я по прізвищах знаю. Це конкретні поліцейські, які, попри всі докази і обіцянки, не затримали його ще півтора року тому і не зберегли тим самим убивці життя, - написав активіст.
Читати "Моя Київщина" у Telegram