#

Під Києвом "чорні археологи" розграбували унікальну пам’ятку ХІІ століття (ВІДЕО)

24.04.2018 15:21
Під Києвом "чорні археологи" розграбували унікальну пам’ятку ХІІ століття (ВІДЕО)

Унікальну історичну пам'ятку під Києвом розграбували "чорні археологи", а за всі роки жодна кримінальна справа проти незаконних копачів реальним терміном так і не закінчилося

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Фраза". 

У Київській області невідомі "чорні археологи" розграбували городище XII століття. Вчені скаржаться, що на дослідження об'єкта необхідно понад півмільйона гривень. Однак держава абсолютно не виділяє кошти, а в штаті Інституту археології працюють всього триста чоловік, чого явно недостатньо. Саме тому, за їхніми словами, цінні артефакти йдуть не в українські музеї, а на напівлегальні аукціони.

Історики розповідають, що це городище було частиною укріплень стародавнього Києва. За їхньою інформацією, тут знаходилося близько півсотні бійців, а трохи нижче було поселення, де в будинках було все, чим в той час користувалися люди: від посуду до зброї.

Зараз же на цьому місці вирито безліч ям, і копали їх не археологи. Історики припускають, що "чорні копачі" могли шукати тут зброю, прикраси, знаряддя праці і навіть скарби. Відповідно до закону, це місце знаходиться під охороною сільради, однак за фактом ніхто не витрачає час на те, щоб кого-то ганяти.

Як повідомляється, "чорні копачі" відчувають себе безкарними, адже довести, що вони грабують історичну пам'ятку практично неможливо.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: