#

Під суд піде окупант, який знущався з українців у підвалах Гостомеля

23.08.2022 14:30
Під суд піде окупант, який знущався з українців у підвалах Гостомеля
Окупант

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно російського військового, який знущався з мешканців смт Гостомель під час окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

Розслідування встановило, що у березні 2022 року під час окупації Гостомеля обвинувачений разом з іншими невстановленими військовослужбовцями зс рф незаконно обшукували будівлі. Окупанти вибивали двері, розбивали вікна та шукали військовослужбовців ЗСУ і правоохоронців.

У прокуратурі повідомляють, що в одному з будинків рашисти погрожували мирним мешканцям зброєю та змусили їх повністю роздягнутися. Потім людей без їжі та води утримували у підвалі, били прикладами по ребрах і ногах, погрожуючи зброєю імітували страту.

Окрім того, російські військові, проводячи так звані фільтраційні заходи, перевіряли документи та відбирали у цивільних осіб мобільні телефони.

Тож наразі до суду скеровано обвинувальний акт стосовно військовослужбовця зведеного підрозділу управління росгвардії у Кемеровській області збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що керівник Гостомельської СВА Сергій Борисюк представив мешканцям військового містечка коменданта.

Читати "Моя Київщина" у Facebook