#

Під Верховну Раду вийшли родичі поліцейських, які загинули у Княжичах

26.04.2018 10:58
Під Верховну Раду вийшли родичі поліцейських, які загинули у Княжичах

Сьогодні, 26 квітня, родичі поліцейських, загиблих у Княжичах, влаштували біля Верховної Ради акцію протесту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Факти".

Нагадаємо, під час трагічного інциденту із затримання грабіжників в Княжичах в ніч на 4 грудня 2016 року загинули п'ятеро співробітників різних підрозділів у віці від 24 до 31 року.

"Ми вийшли з гаслами "Хто відповість за розстріл наших дітей?", - розповів батько загиблого співробітника ДСО Олександр Орлов. "Хотіли замовити в майстерні плакати "Геть Авакова!", "За ґрати Крищенко і Приступу" - , додав обурений батько.

З дня трагедії минуло майже півтора року. У матеріалах кримінальної справи, розслідуваної Генеральною прокуратурою, - 175 важких томів, з них 17 під грифом "Цілком таємно". Щоб отримати можливість ознайомитися з ними, родичам пропонується заповнити довгу анкету з 31 пункту.

Зараз звинувачення пред'явлені п'ятьом співробітникам поліції, в тому числі і начальнику управління карного розшуку столичного главку Нацполіціі 46-річному Леоніду Курять.Однак ще в кінці минулого року окружний адміністративний суд Києва відновив його на посаді, ще й ухваливши виплатити зарплату за 11 місяців вимушеного прогулу - 104 тисячі гривень.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: