#

Під Вишгородом незаконно встановили паркан на прибережній території (ВІДЕО)

17.04.2021 20:50
Під Вишгородом незаконно встановили паркан на прибережній території (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

Народний депутат по мажоритарному округу №96 Ольга Василевська-Смаглюк розповіла, що в селі Осещина в межах 50-метрової прибережної смуги невідомі особи розпочали встановлення паркану

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Ольги Василевської-Смаглюк у Facebook.

Ольга розповіла, що до неї звернулись мешканці садового товариства "Побутовик" в Осещині. За їхніми словами, в межах 50-метрової прибережної смуги невідомі особи розпочали встановлення довжелезного паркану, чим обмежили  доступ до води.

У ході перевірки виявилось, що ці земля є державною власністю з цільовим призначенням "для сінокосіння" та знаходяться в оренді приватних осіб. Тобто згідно із законодавством право на користування земельною ділянкою не дає дозволу встановлювати споруди, огорожі у прибережній зоні.

Офіційно звернусь до правоохоронних органів, Київської обласної прокуратури та Вишгородської районної державної адміністрації щодо усунення порушення статті 61 Земельного кодексу України, у якій чітко вказано, що у прибережних захисних смугах забороняється влаштування огорож або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до берегів річок, водойм та островів, крім випадків, передбачених законом.

Нагадаємо, що жителі Вишгорода звернулися в поліцію через перетворення дитячого майданчика в одному з районів міста на смітник.

Читати "Моя Київщина" у Telegram