#

Підлеглі мера Боярки Зарубіна знищують дерева жителів громади (ФОТО)

23.03.2023 12:30
Підлеглі мера Боярки Зарубіна знищують дерева жителів громади (ФОТО)
Фото з місця події

Мешканець села Тарасівка Фастівського району повідомив про незаконну вирубку дерев

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" .

Як повідомив до редакції МК житель села Тарасівка Боярської ОТГ, поки він був у відрядженні, невідомі спиляли бензопилою дерево біля його подвір’я.

Чоловік розповів:

Коли ми робили благоустрій на своєму подвір’ї, то дружина вирішила посадити декілька дерев на вулиці біля нашого паркану, щоб було красиво і нам, і сусідам, і у перехожих радувалось око. Спеціально в садовому центрі ще перед повномасштабною війною була куплено красиве сортове дерево, його доглядали, поливали і воно прекрасно прийнялось та прикрашало вулиць, давало тінь.

Але після повернення із відрядження до Європи, господар побачив, що під самий корінь бензопилкою дерево зрізане. Як повідомили сусіди, пару тижнів тому працівники комунальних служб громади "заходились" розчищати територію поряд біля озера, одразу через дорогу від домоволодіння. Комунальники позрізали величезні дерева біля магазину "Провінція", ну і заодно зрізали дерево, яке сім’я посадила для краси біля свого паркану.

Якби таке сталось у Німеччині, звідки я щойно приїхав, то за зрізане дерево була би порушена кримінальна справа та питання би вирішувалось на рівні відповідальності керівників міста. Адже в Європі питання зелених насаджень та благоустрою на усіх рівнях влади вважається безумовним пріоритетом. А якщо громадяни за свої гроші садять дерева, то взагалі отримують податкові пільги, при цьому приватна власність суворо захищена законом, а вандалізм щодо зелених насаджень неприпустимий. І якщо ми прагнемо в Європу, то те, що відбулось з нашим зрізаним деревом - це неприпустимі речі. Не питання в тому, що дерево садили мої діти з дружиною, а я його місяцями поливав, не проблема, що воно дороге, красиве та було спеціально посаджене для людей – проблема в тому, що ці вандали і далі працюють над «благоустроєм» нашої громади. Тому я змушений звернутись до правоохоронних органів та обласної влади, оскільки керівникам нашої громади завжди немає часу займатись наведенням порядку, вони лише своїх родичів працевлаштовують в комунальні підприємства. А результат ми бачимо тут і зараз – знищення дерева без будь-яких причин, просто так.

 – резюмував громадянин.

Нагадаємо, що 735 тис. грн відшкодують державі за вирубку лісу в Тетієві.

Читати "Моя Київщина" у Facebook