#

Підробка документів та вкрадені мільйони: як підрядчики обманули Новопетрівську сільраду

28.01.2021 10:40
Підробка документів та вкрадені мільйони: як підрядчики обманули Новопетрівську сільраду
Фото з мережі інтернет

Інженера технічного нагляду судитимуть за пособництво у підробці документів, що стали підставою для розпорядження бюджетними коштами та у їх привласненні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на пресслужбу прокуратури у Київській області.

Обвинувальний акт відносно інженера затвердила та скерувала до суду Києво-Святошинська місцева прокуратура.

Слідство встановило, що Новопетрівська сільрада уклала з приватним товариством кілька договорів. Підприємство мало реконструювати дороги в межах вказаного населеного пункту на загальну суму 3,5 мільйони гривень.

Проте директор підрядної організації вирішив привласнити частину суми. Він склав довідку про вартість виконаних будівельних робіт, в якій було завищено витрати та об’єми зробленого. Окрім цього підозрюваний підробив ще й акт приймання виконаних робіт, в якому були внесені недостовірні дані щодо обсягу та вартості даних робіт. Згодом ці документи були погоджені інженером з технічного нагляду.

Згідно з висновками ряду судових будівельно-технічних експертиз, вартість невиконаних робіт на об’єктах становить понад 1,2 млн грн.

Нагадаємо, що Бориспільська місцева прокуратура забезпечила виконання рішення Верховного Суду про повернення державі земель водного фонду.

Читати "Моя Київщина" у Telegram