#

Підтримував агресію рф у мережі: на Київщині затримали інтернет-колаборанта (ФОТО)

07.06.2022 14:50
Підтримував агресію рф у мережі: на Київщині затримали інтернет-колаборанта (ФОТО)
Фото з місця події

У Київській області затримали адміністратора майже 20 інтернет-ресурсів, на яких підтримувалася збройна агресія росії проти України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру мешканцю Київщини у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України та глорифікації її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідство встановило, що підозрюваний створив та здійснював адміністрування майже 20 вебресурсів, на яких велася пропаганда на користь країни-окупантки росії. Поширювані матеріали містили заперечення щодо скоєння воєнних злочинів російськими військовими. За свою роботу колаборант отримував оплату з території росії, зокрема, із використанням підсанкційних платіжних систем.

Під час санкціонованих обшуків у помешканнні підозрюваного було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, флеш носії, мобільні пристрої, документи, що свідчать про його протиправну діяльність.

Чоловіка було затримано. Наразі готується клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також перевіряють інформацію щодо його причетності до інших злочинів проти основ національної безпеки України.

Нагадаємо, що правоохоронці закликають повідомляти українців про колаборантів.



Читати "Моя Київщина" у Facebook