#

Після пом'якшення карантину: в Обухівському районі запрацював археолого-краєзнавчий музей

11.06.2020 16:30
Після пом'якшення карантину: в Обухівському районі запрацював археолого-краєзнавчий музей
Фото з мережі Інтернет

Археолого-краєзнавчий музей у селі Копачів Обухівського району (відділення КЗ КОР "Київський обласний археологічний музей") відновив роботу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київська обласна державна адміністрація.

Офіційно відчинив свої двері 24 серпня 2008 року у приміщенні сільської ради.

На другому поверсі у двох залах розмістилась експозиція музею. Перший зал представляє місцеві археологічні знахідки, а другий – краєзнавчі матеріали.

В експозиції музею можна побачити рештки кісток мамонта, знайдених влітку 2000 року експедицією Національного науково-природничого музею Національної Академії Наук України.

В 2006 році в урочищі Коломийців Яр, що знаходиться між селами Копачів та Перше Травня, під керівництвом Михайла Юрійовича Відейка, була проведена спільна археологічна експедиція Інституту археології НАНУ та Київським обласним археологічним музеєм. Було виявлено залишки будівель та розвалин близько тридцяти посудин трипільської культури. Нині ці знахідки можуть побачити гості музею: шоломоподібні та конічні покришки, фрагменти кераміки, та, без перебільшення перлина експозиції трипільської  культури, біноклеподібна посудина.

Крім того, під час тієї ж експедиції, на відстані 120 метрів в гору від знайдених площадок трипільської культури, були знайдені матеріали древньоруського часу. Тут збереглися нашарування глини та битий посуд. В музеї знаходиться фрагменти цих посудин.

У другій залі розміщені місцеві старожитності, відтворений фрагмент інтер’єру української хати. До створення краєзнавчої експозиції долучились багато копачівців. Так були передані експонати, які представляють історію, побут, мистецтво Копачева від минулого до сьогодення.

Нагадаємо, що незабаром в Ірпені відкриють найбільшу станцію очищення води.

Читати "Моя Київщина" у Telegram