#

Пластовий центр функціонував, функціонує і буде функціонувати, - Київська облрада

11.11.2022 12:20
Пластовий центр функціонував, функціонує і буде функціонувати, - Київська облрада
Пластовий вишкільний центр

Київська обласна рада назвала неправдивою інформацію щодо ліквідації Пластового вишкільного центру і Київського обласного молодіжного центру та пояснила, що проводить реорганізацію цих закладів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужубу КОР.

У повідомленні написано:

Забагато маніпуляцій відбувається із використанням таких висловів, як "ліквідація, знищення, тощо". Розвіюючи ці міфи, хочемо пояснити: Запланована реорганізація здійснюється для того, аби створити ЄДИНИЙ заклад, який буде універсальним для розвитку молоді і національно-патріотичного виховання на Київщині, у тому числі, Українського скаутингу – ПЛАСТУ.

Далі Київська облрада пояснює:

Пластовий центр збудований за рахунок коштів обласного бюджету, тобто, за рахунок всіх мешканців Київської області. Тому говорити та поширювати інформацію про те, що він буде ліквідований, чи його діяльність буде зупинена, - НЕ Є ЛОГІЧНИМ ТА НЕ ВІДПОВІДАЄ ПОЗИЦІЇ Київської обласної ради, яка саме забезпечує представлення інтересів жителів усієї Київщини. Навіщо ж було його будувати, якщо зараз закривати та ліквідовувати?!

У Київській облраді зазначили, що Пластовий вишкільний центр за своїм функціоналом дублює функції Київського обласного молодіжного центру, а фінансування цих закладів здійснюється виключно за рахунок коштів обласного бюджету. Тому, задля оптимізації видатків обласного бюджету на ці два заклади наразі розглядається питання щодо їх об’єднання в один заклад.

Наголошується, що об’єднання двох закладів підбачає підсилення всіх напрямків роботи з молоддю і максимальне збереження колективів молодіжних працівників і виховників.

Також, зважаючи на інформаційне викривлення ситуації з реорганізацією цих закладів, КОР спільно з КОДА ініціює створення робочої групи щодо проведення детального обговорення перспектив прийняття відповідних рішень.

Нагадаємо, що 10 листопада на Київщині запрацювали два нові сучасні дитячі садки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook