#

Пластуни Київщини відзначили День Першої Пластової Присяги

15.04.2021 12:55
Пластуни Київщини відзначили День Першої Пластової Присяги
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно, 11 квітня, 70 пластунів та пластунок Київської області відзначили обласний національно-патріотичний захід "День першої пластової присяги 2021"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Основною мета заходу було відзначити 109 років з Дня першої пластової присяги 12 квітня 1912 року, коли 40 пластунів під проводом одного з основоположників Пласту доктора Олександра Тисовського вперше присягнули на вірність Богові та Україні.

Захід проходив у формі уявної онлайн-гри, пов'язаної з апокаліпсисом. У програмі були інструктажі з поводженням у надзвичайних ситуацій, складом мінімально-необхідного набору для виживання та майстеркою з виготовлення торбинки з підручних матеріалів. Наприкінці учасники заспівали під гітару пластових пісень на уявній ватрі та отримали завдання на тиждень від кожного інструктора, щоб потім заслужити нашивки-відзначки на свої однострої

Учасниками обласного заходу, присвяченому Дню Першої Пластової Присяги стали діти з пташачих гнізд, новацьких роїв та юнацьких гуртків, які проходять виховну програму в національній скаутській організації "Пласт".

Окрім позитивних вражень, учасники  випробували себе та набуті знання та навички, які вони отримують проходячи виховну програму національної скаутської організації «Пласт ».

Загалом пластову програму в Київській області проходять 471 особа, а пластові осередки створені в Ірпені, Бучі, Броварах, Вишгороді, Василькові, Обухові, Горі, Щасливому, Богуславі, Білій Церкві, Фастові, Боярці та Дмитрівці.

Також нагадаємо, що 14 квітня, у гімназії "Інтелект", що у Вишгороді, відбулося щеплення від коронавірусу.





Читати "Моя Київщина" у Telegram