#

Платники податків Бучанського району спрямовують до бюджетів громад найбільше коштів

08.06.2021 11:15
Платники податків Бучанського району спрямовують до бюджетів громад найбільше коштів
Фото з мережі Інтернет

У Київській області з січня до травня поточного року платники податків спрямували до бюджетів територіальних громад 7,3 млрд грн

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ГУ ДПС у Київській області, це розповів в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. За його словами, ця сума на 22% або 1,3 млрд грн перевищує відповідний минулорічний показник.  

Найбільші суми до місцевих скарбниць спрямували суб’єкти господарювання, які ведуть діяльність на території Бучанського району – 1,7 млрд грн, Білоцерківського та Броварського – по 1 млрд грн. 

Питому вагу у розрізі основних платежів має сплата податку на доходи фізичних осіб. Як повідомив Загорський, за п’ять місяців поточного року сплачено 4,6 млрд грн з темпом приросту 21%. У грошовому вираженні це дорівнює 795 млн грн додаткових для бюджетів коштів.

Сплата майнових податків забезпечила місцевій казні 859 млн грн, що на 24% або 165 млн грн більше з відповідний показник 2020 року. З цієї суми плата за землю складає 608 млн грн, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - 246 млн грн, транспортний податок – 5 млн грн.

На 18% більше аніж торік сплатив до бюджетів територіальних громад малий та середній бізнес. Так, суб’єкти господарювання спрямували 1,2 млрд грн єдиного податку, збільшивши суму відрахувань на 186 мільйонів гривень.

З реалізації підприємцями роздрібної торгівлі підакцизних товарів надійшло майже 242 млн грн, що на 25% або 49 млн грн більше за відповідний період минулого року.

Нагадаємо, що платники податків Київської області за січень-квітень 2021 року сплатили 5,8 млрд грн до місцевих скарбниць.

Читати "Моя Київщина" у Facebook