#

Поблизу Українки браконьєр виловив риби на майже 114 тис грн (ФОТО)

15.12.2021 14:40
Поблизу Українки браконьєр виловив риби на майже 114 тис грн (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 15 грудня, під час рейду на річці Стугна, поблизу міста Українка, Київський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Київський Рибоохоронний Патруль" у Facebook.

На річці громадянин здійснював вилов риби із човна за допомогою сітки. Загалом йому вдалося впіймати 71 екземпляр карася сріблястого та 1 екземпляр плітки загальною вагою 7 кг.

Браконьєр завдав збитків рибним ресурсам на суму 113 815 грн. Працівники Нацполіції вилучили знаряддя лову та човен. Рибу було здано до рибоприймального пункту.

Начальник рибоохоронного патруля Київщини Володимир Мухін розповів, що на порушника було оформлено протокол за ч 4 ст 85 КУпАП. Пан Мухін додав:

Крім того, на місце події викликано слідчо-оперативну групу Обухівське районне управління поліції та розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст 249 ККУ (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Київський рибпатруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. У дописі звертаються:

Якщо ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на "гарячу лінію" відомства: (099) 341-73-18.

Нагадаємо, що у місті Українка та в селі Трипілля було проведено виловлювання безпритульних тварин задля їх стерилізації та вакцинації.


Читати "Моя Київщина" у Telegram