#

Подружжя з Ірпеня штампувало фейкові COVID-сертифікати (ФОТО)

14.12.2021 18:20
Подружжя з Ірпеня штампувало фейкові COVID-сертифікати (ФОТО)
Фото з місця події

Мешканець міста Ірпінь з дружиною облаштували в орендованому приміщенні підпільну "друкарню", де виготовляли підроблені COVID-сертифікати і не тільки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури.

Зловмисники випускали медичні довідки для отримання водійських посвідчень, сертифікати про проходження наркологічного і психіатричного оглядів, ліцензії та довідки на об’єкти дозвільної системи з голограмами, висновки лікаря щодо протипоказань до вакцинації й інші меддокументи.

Вартість COVІD-сертифікатів становила від 800 грн, ціни на інші документи залежали від рівня необхідної довідки. Під час санкціонованих обшуків у приміщеннях так званої типографії вилучено комп’ютерну та оргтехніку, мобільні телефони, медичні бланки,  записи із відомостями про спілкування з клієнтами, реєстри поштових відправлень, документи про грошові перекази, конверти з міжнародними свідоцтвами про вакцинацію, готові для відправлення, а також понад 7 тис доларів США.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру чоловіку та дружині. Також встановлюються всі особи, причетні до злочину і ті, хто скористалися такими "послугами".

Нагадаємо, що 13 грудня у місті Ірпінь зникла 12-річна школярка, яку через декілька годин знайшли правоохоронці.

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: у приміщенні

Читати "Моя Київщина" у Facebook