#

Поетеса з Приірпіння долучилася до всеукраїнського артпроєкту, присвяченого трагедії в Бучі (ВІДЕО)

20.09.2022 12:00
Поетеса з Приірпіння долучилася до всеукраїнського артпроєкту, присвяченого трагедії в Бучі (ВІДЕО)
Юлія Бережко-Камінська

Поетеса з Приірпіння, секретарка Національної спілки письменників України Юлія Бережко-Камінська долучилася до всеукраїнського артпроєкту "Буремні вірші"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ITV.   

Зазначимо, що режисер проєкту – ірпінець Макс Охрім – створив відеокліп на вірш Юлії Бережко-Камінської "Звідки я – не питайте".

Твір Юлії присвячений трагедії, яка сталася в Бучі та в усьому Приірпінні під час російської окупації. У відеоряді використані кадри, зняті в лютому-березні цього року. На них, зокрема – евакуація мирних жителів через міст в ірпінському мікрорайоні Романівка, підірваний залізничний міст в Ірпені, зруйновані колії, якими йшли евакуаційні поїзди з ірпінського вокзалу, знищені будинки, спалені автівки і військова техніка на вулицях. Озвучила вірш акторка й співачка, заслужена артистка України Дар’я Петрожицька.

Артпроєкт "Буремні вірші" започаткував у квітні музичний продюсер Павло Шилько (DJ Pasha). Читають поезії відомі артисти, радіо- й телеведучі, журналісти. Проєкт підтримала Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. "Буремні вірші" щодня з’являються на багатьох медіа-ресурсах країни: у радіопрограмі "DJ Pasha FM", в ефірах регіональних телеканалів. Згодом планується видати збірку найкращої лірики проєкту.

Нагадаємо, що 19 вересня добровольці Бучі під час патрулювання лісу виявили тіла ще двох жертв російської агресії.


Читати "Моя Київщина" у Facebook