#

Погані новини з Вишгородщини: за тиждень дві смерті від COVID-19

11.11.2020 19:17
Погані новини з Вишгородщини: за тиждень дві смерті від COVID-19
Фото з мережі Інтернет

У Вишгородському районі цього тижня від COVID-19 померло дві особи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Погляд.

Статистика коронавірусу на Вишгородщині показує зростаючу криву. Раніше фіксували близько ста випадків за тиждень, проте тепер ця цифра стрімко зросла.

Так, за інформацією Вишгородського міжрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ "Київський обласний лабораторний центр МОЗ України", станом на 11 листопада у районі зафіксовано 1 386 випадків коронавірусу.

У середньому кількість хворих зростає на більш ніж 40 осіб. Для порівняння – станом на 8 листопада було зафіксовано 1 298 випадків.

Із початку епідемії одужала 651 особа, тому стає очевидною істотна кількість нових хворих. Більшість із них потребує госпіталізації, тому нині на лікарняних ліжках – 39 осіб.

Збільшується й кількість смертей від цього недугу. Лише цього тижня зафіксовано два випадки. Станом на 8 листопада від коронавірусу померло 16 осіб, 9 листопада – 17 осіб, 10-го було уже 18 смертей.

Головний лікар КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської районної ради Оксана  Морозова зауважила, що потрібно бути особливо обережними, бо коронавірусможе повертатися. 

Буває так, що перший раз людина перехворіла у легкій формі, можливо, навіть безсимптомно. У багатьох це породжує своєрідну безтурботність, мовляв, коронавірус – це нічого страшного. Насправді це не так, –зазначає Оксана  Морозова, і звертає увагу, що якщо людина інфікувалася вдруге, то хвороба скоріше за все перебігатиме набагато складніше.

Нагадаємо, що 25 медиків Броварської лікарні захворіли на коронавірус.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: