#

Поліцейські повідомили про підозру трьом окупантам за жорстокі знущання над жителями Ірпеня

11.11.2022 16:30
Поліцейські повідомили про підозру трьом окупантам за жорстокі знущання над жителями Ірпеня
Фото з мережі Інтернет

Слідчі Нацполіції повідомили трьом військовим рф про підозру у розстрілі чоловіка та знущаннях із жителів Ірпеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Національна поліція України" у Facebook.

У березні 2022 року військовослужбовці збройних сил російської федерації під час окупації міста Ірпінь жорстоко та принизливо ставилися до місцевого населення, яке не брало участь у бойових діях.

Люди вимушені були переховуватися від військ рф, адже окупанти при виявленні громадян здійснювали їхні перевірки. Як встановили поліцейські, росіяни застосовували фізичне та психологічне насильство. Окупанти наставляли на людей автоматичну зброю, шукали татуювання або шрами на тілі, а якщо знаходили – одразу вирішували розстріляти таку людину.

Після деокупації міста Ірпінь слідчі Головного слідчого управління Нацполіції встановили особу жінки, потерпілої від дій окупантів. Вона повідомила, що під час окупації разом з іншими місцевими мешканцями житлового комплексу перебувала у підвалі їхнього будинку. Жінка згадує, як військові рф знайшли їх та вивели з підвалу: окупант постійно тримав біля її голови зброю та казав "прощайся с жизнью".

Надалі військовослужбовці рф почали погрожувати їй та сину через те, що, за інформацією агресорів, її син начебто перебуває в лавах Збройних сил України. Жінка разом з іншими мешканцями благала не вбивати її сина разом із його вагітною дружиною. Окупанти залишили їх живими, проте, як розповіла жінка, вбили їхнього сусіда.

Нагадаємо, що після відвідування Ірпеня, Бучі, Бородянки й Макарова відома американська письменниця, телеведуча та бізнесвумен Мітці Пердью вирішила продати з аукціону свою обручку зі старовинним колумбійським смарагдом і передати виручені кошти на підтримку українок, які постраждали від російської агресії, та на будівництво на Київщині шелтера для жінок, що стали жертвами насильства й торгівлі людьми.


Читати "Моя Київщина" у Telegram