#

Поліція Київщини викрила масштабну мережу збуту контрафактного пального (ВІДЕО)

20.04.2023 11:30
Поліція Київщини викрила масштабну мережу збуту контрафактного пального (ВІДЕО)
Фото з місця події

У Київській області правоохоронці викрили організаторів злочинної схеми збуту контрафактного пального

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Було проведено 11 обшуків на території Києва та Київської області, припинено діяльність підпільної нафтобази та низки мінізаправних станцій. Поліцейські вилучили понад 130 тонн контрафактного бензину, дизелю та газу, чорнову бухгалтерію та близько 800 тисяч гривень.

Зауважується, що сума вилученого контрафакту разом з обладнанням становить близько 11 мільйонів гривень.

Організаторами цієї схеми є двоє 41-річних мешканців столиці. Вони незаконно виготовляли, транспортували, організовували зберігання та реалізацію контрафактних паливно-мастильних матеріалів. Правоохоронці також встановлюватимуть інших співучасників.

Голова поліції Київщини Андрій Нєбитов поінформував:

Ділки працювали без відповідних документів та ліцензій, сумнівне пальне не відповідало державним стандартам України. Бензин та дизель, що прибував на підпільні бази, зловмисники розводили хімічними рідинами, збільшуючи кількість товару, далі збували клієнтам, які не підозрювали про підробку.

За незаконне виготовлення, зберігання, збут, або транспортування з метою збуту підакцизних товарів [ч.3 ст.204 ККУ] фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Київщині під час перевірки прикордонники виявили трьох осіб у розшуку та п'ятьох з наркотиками на в'їзді до столиці.


Читати "Моя Київщина" у Facebook