#

Помер почесний громадянин Бучі Павло Білошицький

09.02.2022 19:30
Помер почесний громадянин Бучі Павло Білошицький
Павло Білошицький

Сьогодні, 9 лютого, помер почесний громадянин міста Буча Павло Білошицький, який учора відзначив своє 85-річчя

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис міського голови Бучі Анатолія Федорука у Facebook.

Сьгодні не стало Павла Білошицького - лікаря, математика, доктора медичних наук, Лауреата Державної премії України у галузі науки і техніки, академіка Української Академії Наук, письменника, альпініста, засновника програми "Прапор України на вершинах світу".

Міський голова пише, що ім’я Павла Білошицького відоме далеко за межами України. Анатолій Федорук згадує:

Він започаткував програму підйому українського прапора на найвищі вершини світу, брав участь в експерименті з моделювання умов життя на Місяці, у кратері вершини Ельбрусу. Любив свою країну, писав наукові праці, книжки – віддавався улюбленій справі на повну.

Міський голова наголосив, що після переїзду із Києва у Бучу, доля Павла Білошицького тісно була пов’язана із цим містом. Він додає, що пам’ять про пана Білошицького житиме у його наукових розробках, проєктах та добрих справах, які він творив протягом життя.

Анатолій Федорук написав:

У цей важкий час висловлюю щирі співчуття сім’ї та рідним, розділяю Ваш біль. Вічна і світла пам'ять!

Нагадаємо, що комунальне некомерційне підприємство "Бучанський консультативно-діагностичний центр" Бучанської міськради проведе у місті День донора.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: