#

Понад 50 котеджних містечок з'явилось на Бучанщині

15.02.2024 10:10
Понад 50 котеджних містечок з'явилось на Бучанщині
Фото з мережі інтернет

На даний час у Бучанському районі є 584 котеджних містечка у 64 населених пунктах, що становить на 51 містечко більше у порівнянні з початком року 2023 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на портал заміської нерухомості Zagorodna.com.

Протягом минулого року зростання становило 9,57%. Перші місця за кількістю нових проєктів на Бучанщині розділили відповідно Ірпінь, Буча та Петропавлівська Борщагівка.

Основним типом нерухомості у котеджних містечках Бучанщини є таунхауси, частка яких складає 44,6% від усіх типів нерухомості. Популярні також дуплекси та котеджі. 

На даний час у районі є 107 заморожених будівництв проти 92 у січні. Частка заморожених містечок складає 18,3%. Це є підтвердженням того, як військові дії негативно впливають на будівництво заміської нерухомості.

Наразі в районі повністю продано всі домоволодіння у 247 котеджних селищах. Частка проданих містечок дорівнює 42,3%.

Отже, можемо підсумувати, що попит у котеджних містечках Бучанського району знизився на 70-100% від початку війни, але він поступово відновлюється і залежить від ситуації з обстрілами. Попит мають готові недорогі таунхауси з ремонтом. Серед покупців, що цікавляться такою нерухомістю, 40% складають кияни, 60% - переселенці.Люди не поспішають вкладати в нерухомість у такий тривожний час, хоча кошти мають. Можна говорити про великий відкладений попит. Зростання вартості будівельних матеріалів, логістичні проблеми, брак будівельних кадрів, курс долара не можуть не вплинути на зростання цін.

Нагадаємо, що тристоронню угоду про створення сучасного навчального закладу у Бучі підписали ще у квітні 2023 року між Бучанською міською радою та міжнародними компаніями BT Invest і BaltCap

Читати "Моя Київщина" у Facebook