#

Понад 73 млн грн планують витратити на ремонт дитсадка у Василькові

30.11.2023 16:00
Понад 73 млн грн планують витратити на ремонт дитсадка у Василькові
Фото з мережі Інтернет

У Василькові ремонтуватимуть дитячий садок "Дюймовочка" із завищеними цінами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на електронну систему публічних закупівель Prozorro. 

Департамент регіонального розвитку Київської ОДА уклав угоду з Консорціумом "Укрмережбуд Лтд" про капітальний ремонт дитячого садочка у Василькові на Обухівщині вартістю 73,42 млн грн.

Зазначається, що до кінця 2024 року мають виконати капітальний ремонт Васильківського закладу дошкільної освіти по вул. Коцюбинського, 15А. Роботи оплачуватимуть протягом ста днів після виконання, але водночас договір передбачає можливість авансу розмірі 30%. 

Згідно розслідування видання “Наші гроші”:

  • суміш бетонну готову важку В15 М200 крупністю заповнювача 20-40 мм на суму 2,03 млн гривень порахували по 7 249 гривень/куб. м. Хоча, приміром, столична група “Ковальська” пропонує різновиди бетону В15 М200 по цінах 2 508-3 015 гривень/куб. м, тобто в середньому в 2,5 раза дешевше.
  • розчин готовий кладковий важкий цементний М150 на суму 1,45 млн гривень замовили по 4 700 гривень/куб. м. У жовтні на тендері Вишгородського ліцею №1 він коштував 3 129 гривень/куб. м, а зараз у “Ковальської” продається по 3 222-3 438 гривень/куб. м – на третину дешевше.
  • крім того, кабель ВВГнг-нд-Ls 3х2,5 на суму 249 тисяч гривень врахували по 70 102 гривень/км. У вересневому прайс-листі крупного постачальника “Укрпровід” кабель ВВГнгнд 3х2,5 коштує 48 248 гривень/км. Тобто теж на третину дешевше. Маркування “нд” та “LS” ідентичні.
  • найбільша сума 2,38 млн гривень припадає на мінеральну вату Rockwool Frontrock Super 100 мм по 5 386 гривень/куб. м (тут і далі ціни та суми з ПДВ). Проте, інтернет-магазин “Itera Group” пропонує цей утеплювач по 490 гривень/кв. м, що в перерахунку складає 294 гривень за плиту, або 4 900 гривень/куб. м. Це на 10% дешевше від кошторисної ціни.

Загалом на ці чотири позиції припадає 6 млн грн. Якби їх замовили по ринкових цінах, то витратили б 4 млн грн. Отже, ймовірна переплата складає близько 2 млн грн. Це співставно з вартістю позашляховика Toyota Land Cruiser Prado у комплектації Comfort.

Відомо, що під час ракетних атак, а саме - внаслідок вибухових хвиль, приміщенню було завдано значних пошкоджень: зруйновані віконні конструкції, з'явились значні тріщини несучих конструкцій, даху, фундамент.

Васильківською міською радою виділено кошти та виготовлено проєктно-кошторисну документацію "Капітальний ремонт Васильківського закладу дошкільної освіти №12 "Дюймовочка" за адресою вул. Коцюбинського, 15-а, м. Васильків, Київська область".

Даний проєкт був обраний серед багатьох проєктів для фінансування за рахунок Фонду ліквідації збройної агресії.

Замовником капітального ремонту ЗДО №12 "Дюймовочка" визначено Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації.Відповідно до проведеної тендерної процедури підрядною організацією визначено - Консорціум "УКРМЕРЕЖБУТ ЛТД".

Планується проведення робіт: укріплення фундаменту, утеплення приміщення, термомодернізацію, капітальний ремонт даху та внутрішніх приміщень закладу, а також благоустрій території.

Нагадаємо, що аналітики БЕБ на Київщині упередили розтрату державних коштів під час проведення тендеру з капремонту дороги.

Читати "Моя Київщина" у Telegram