#

Популярна на Київщині аптечна мережа зазнала потужної хакерської атаки

13.10.2021 09:00
Популярна на Київщині аптечна мережа зазнала потужної хакерської атаки
Фото з мережі Інтернет

Учора, 12 жовтня, популярну на Київщині мережу аптек зламали кіберзлочинці та вимагають викуп

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис генерального директора АНЦ Миколи Щербини у Facebook.

Микола Щербина повідомив, що хакери зламали систему інформаційного захисту української мережі аптек АНЦ, через що робота сайту та інтернет-з'єднання в аптечних магазинах було заблоковано. За розблокування зловмисники вимагають викуп у біткоїнах.

На сайті АНЦ вказується, що сервіс інтернет-замовлень наразі недоступний.

Генеральний директор АНЦ написав:

Увага, Вас зламали! Заплатіть "Х" BTC, щоб отримати доступ до ваших маршрутизаторів". Такий вигляд мало повідомлення, яке я отримав учора вранці. І, на жаль, це був не спам і не поганий жарт. Група професійних хакерів-вимагачів зламала систему інформаційного захисту компанії, заблокувала роботу сайту, "вирубила" інтернет в аптеках і запропонувала заплатити викуп за можливість продовжити роботу.

Микола Щербина прокоментував, що в результаті злому тисячі громадян були позбавлені можливості замовляти ліки через інтернет. Проте, він заявив, що переговори з кіберзлочинцями вести не будуть, також вони не отримають викуп, оскільки, на його думку, "це по суті зміцнює їхній "бізнес" і відкриває можливості для інших атак". Разом із тим зараз компанія робить усе можливе, щоб розшукати хакерів і притягнути їх до відповідальності.

Гендиректор холдингу додав:

Паралельно, наша команда працює над відновленням інфраструктури, яка швидше за все займе кілька днів (чого варті тільки покупка, доставка та налаштування нових маршрутизаторів у більш, ніж 1000 аптек).

Нагадаємо, що два мешканці Київщини вербували українців для війни в Сирії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook