#

Посадовець митниці перебував за кордоном, прикриваючись "липовим" лікарняним (ФОТО)

27.11.2020 16:40
Посадовець митниці перебував за кордоном, прикриваючись "липовим" лікарняним (ФОТО)
Фото з місця події

Прокуратура повідомила про підозру заступнику начальника Київської митниці у вчиненні кримінальних правопорушень під час своєї роботи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку ДФС Київщини у Facebook.

З’ясовано, що заступник начальника митниці протягом 2018-2020 років порушував інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, за попередньою домовленістю зі співробітниками медичних закладів. Тобто отримував завідомо підроблені лікарняні листи, що засвідчували його тимчасову непрацездатність. В подальшому посадовець надавав їх за основним місцем роботи – до митниці ДФС з метою підтвердження законних підстав відсутності на робочому місці та незаконного отримання грошових коштів як відшкодування у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю.

За оперативним супроводом управління власної безпеки ГУ ДФС у Київській області та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури 25.11.2020, слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві повідомлено про підозру заступника начальника Київської митниці Держмитслужби у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Складання та видача документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність, здійснювалась без особистого огляду митника лікуючим лікарем. Встановлено, що останній під час відкриття лікарняних перебував по за межами України та за межами населеного пункту, де знаходяться лікарські установи.

Нагадаємо, що курсанти одного з університетів Державної фіскальної служби України в Київській області отримували вказівку від командного складу віддати свої виборчі голоси на місцевих виборах за певних кандидатів у депутати.



Читати "Моя Київщина" у Facebook