#

Послала окупантів за російським кораблем: журналісти на Бучанщині знайшли легендарну бабу Надю (ФОТО, ВІДЕО)

25.10.2023 12:50
Послала окупантів за російським кораблем: журналісти на Бучанщині знайшли легендарну бабу Надю (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця подій

Журналісти знайшли легендарну бабу Надю, яка у селі Мигалки зрозумілою окупантам мовою написала слова "С*ки, н***й з України і нашого села!" 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Українську правду".

Образ невідомої баби Наді миттєво перетворився на мем. В Instagram з'явився її акаунт, а послання окупантам з Мигалок з'явилося на етикетках цукерок, футболках та світшотах.

Виявилося, що баба Надя – Тетяна Миколаївна Шевченко 1971 року народження. Викладає у школі математику і має вищу категорію. Вона мріяла бути вчителькою із самого дитинства: коли приїжджала до бабусі з дідусем, то садила їх на стільці, роздавала завдання, а вони старанно писали прописом у зошитах. 

Жінка зазначає:

Ем, мені дуже соромно за ті слова. Знаєте, вчитель, нецензурна лексика. Але саме в той момент вона була доречна. Це був напис зрозумілою для росіян мовою. В той день мені хотілось зробити щось таке вредне по відношенню до них.

І сміється:

Закінчиться війна, ми знов всі станемо чемними. Бо українцям не властива така лексика.

Баба Надя розповіла, що конструкцію з дерев'яним каркасом до зупинки вона несла з подругою, вчителькою початкових класів Юлією Анатоліївною Іваніцькою. 

Тетяна Шевченко сфотографувала послання та виклала в коментарях на сторінці Генштабу в Facebook. Потім воно розлетілося по соцмережах та потрапило у ЗМІ.

Жінка також розповіла, що "баба Надя" є насправді її бабусею:

Так, це моя бабуся. Слава Богу, вона не дожила до таких скорботних часів, коли росія на нас напала. Роздирає, шматує. Бабуся мешкала поблизу, в Малинському районі Житомирської області. Вона, як і мій батько, любила Україну. 
Ще я в підпис вкладала подвійний зміст – надію. Бо ми надіємося, що перемога буде за нами. Чекаємо її та допомагаємо, щоб вона настала якнайшвидше.
Окупанти до Мигалок не дійшли. За декілька кілометрів від села їх зупинили Збройні сили України. Дорогою, що йде через село, в лютому 2022 року повз послання баби окупантам тягнулися на Радомишль та Житомир авто, переповнені жінками, дітьми та тваринами. 

Втім і до цього села прилітали російські ракети. Вони завдали збитків фермеру з Луганщини, який переїхав на Київщину після початку війни в 2014-му році.

На щастя, від обстрілів у Мигалках ніхто не постраждав. Але на кладовищі є декілька могил тих, хто загинув, б'ючись із росіянами на фронті. Серед них доброволець Леонід Фещенко, колишній чоловік Тетяни:

Ми з ним розлучені були, але все одно він батько мого сина. У них були дуже гарні стосунки. 
В Мигалках при в'їзді в село, на мостку через Тетерів стояла своя тероборона. А потім чоловік пішов на Донбас. Помер 13 листопада 2022 року в лікарні Краматорська після поранення.

Минулої осені, за декілька місяців після вторгнення дістала свій плакат з хліву та повезла у сусідню Пісківку, де влаштувала благодійний аукціон. На фото і селфі "баба Надя" назбирала 15 тисяч гривень на пікап для військових. 

Жінка каже:

Тоді все ж таки вірилось, що ми їх виженемо набагато швидше, що вони не встигнуть оговтатися. Але час бере своє. Воно трохи важкувато йде. Ми маємо це розуміти. І допомагати, допомагати, допомагати! Бо ніхто, крім нас. Ніхто! Тільки ми.
Перемога України – це не тільки кордони 1991 року. Це більш глобальне питання. І до повної перемоги дуже далеко. Росія від нас не відчепиться. Все це буде тривати дуже довго, на жаль.

 Нагадаємо, що у межах Програми "ВідновиДІМ" на Київщині ремонтують 95 будинків.


 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: