#

Посол Франції відвідав Чорнобильську АЕС (ФОТО)

07.02.2023 18:30
Посол Франції відвідав Чорнобильську АЕС (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 6 лютого,  на запрошення голови  ДАЗВ,  Етьєн де Понсен разом з українською делегацією вдруге завітав до Чорнобильської зони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку «Державне агентство України з управління зоною відчуження» у Facebook.

Етьєн де Понсен мав змогу сам переконатися в тому, які наслідки залишили російські військові після окупації та зауважив, що терористичні дії російських військових могли призвести до ядерної катастрофи.

Супроводжувала пана Етьєна українська делегація у складі: заступника Міністра захисту та природних ресурсів України Олександра Краснолуцького, заступника Голови КОВА Віталія Власюка, Голови ДАЗВ Євгена Крамаренка.

Делегати оглянули НБК "АРКА", обговорили важливість та терміновість проведення обстеження нестабільних конструкцій об'єкту "Укриття".  Відвідали захисну споруду №1, де під час окупації ЧАЕС російські війська утримували полонених бійців Національної гвардії України, ЗГРЛС "Дуга", місця дислокації росіян у "Рудому лісі", КВ "Вектор" та ПЗРВ "Буряківка".

Евген Крамаренко подякував Франції за підтримку, виразив сподівання на те, що найближчим часом у зоні відчуження будуть реалізовані спільні задачі, зокрема на ЧАЕС.

Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів зазначив:

Наш обов’язок, попри війну, забезпечити ядерну безпеку України. Адже йдеться не тільки про нашу державу, а й про безпеку усього світу. Сьогодні ми говоримо про це з партнерами із Франції. Розраховуємо на плідну співпрацю.

Нагадаємо, що Україна обміняла понад десяток воїнів, які боронили Київщину та Чорнобильську зону.




Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: