#

Потерпілим від вибуху нафтобази на Васильківщині виплатять компенсації

14.04.2018 17:00
Потерпілим від вибуху нафтобази на Васильківщині виплатять компенсації

У четвер, 12 квітня, Васильківський міськрайонний суд Київської області виніс рішення про компенсацію в 60 тисяч гривень за моральну шкоду майже 40 жителям

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киев Власть".

Таку суму мешканцям Васильківського району повинні виплатити власники і орендарі нафтобази.

8 червня 2015 року на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в селі Крячки стався вибух. Вогонь охопив три резервуара з бензином. Рятувальники кілька годин поспіль намагалися загасити пожежу, але полум'я перекинулося ще на кілька резервуарів. Вогонь забрав життя 5 осіб, 240 тонн нафтопродуктів потрапили в грунт і водойми. Місцеві жителі скаржилися на погіршення здоров'я і збиток, який нанесено їх господарствам. І в результаті з позовами до суду звернулося понад 700 осіб.

12 квітня в Васильківському міськрайонному суді Київської області розглядали справу за позовами майже чотирьох десятків потерпілих. Рішення суду - компенсація 60 тисяч гривень за моральну шкоду кожному з позивачів. Люди не дуже задоволені рішенням суду, бо в позові вимагали компенсацію в 2 мільйони гривень і тому готують апеляцію. Юристи ж кажуть, що і це рішення можна вважати перемогою.

"Ніколи ще ні на території колишнього Радянського Союзу, ні на території України не було такого, щоб люди звернулися до суду про відшкодування моральної збитку заподіяного порушенням їх прав на безпечне життя і навколишнє середовище", - зазначив адвокат Сергій Єленін.

Це судове рішення може стати прецедентом і для інших схожих справ, які досі йдуть в судах. Однак, не виключено, що відповідачі, а це аж три компанії, теж будуть подавати апеляції, але почути щось від них не вдалося, бо ніхто з тих, кого суд зобов'язав платити на засідання не прийшов.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: