#

Пожежники Київщини можуть отримати технічну допомогу від фонду "Партнерство за сильну Україну"

09.09.2022 18:45
Пожежники Київщини можуть отримати технічну допомогу від фонду "Партнерство за сильну Україну"
Фото з місця події

Сьогодні, 9 вересня, пройшла зустріч між керівництвом ДСНС та Директором Програми раннього відновлення Міжнародного фонду "Партнерство за сильну Україну" Джеймсом Феннелом

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "ДСНС України" у Facebook, вони обговорили спільні дій по закупці обладнання для потреб ДСНС та допомогу у відновленні пожежно-рятувальних частин Служби.

Протягом зустрічі Джеймс Феннел поінформував, що Фондом вже закуплена частина обладнання для потреб ДСНС, яке планується передати вже в жовтні.  Були також обговорені шляхи поставки допомоги.  Обговорювалась також технічна допомога для пожежно-рятувальних частин Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Раніше Фонд передав Службі порятунку проєкт спільного Меморандуму про співпрацю, і, як повідомив під час зустрічі заступник Голови ДСНС Роман Примуш, вже на наступному тижні фахівці Служби, опрацювавши документ, будуть готові його підписати.

Також у дописі наголошується, що створення Міжнародного фонду «Партнерство за сильну Україну» було ініційоване Великою Британією у лютому цього року. До роботи Фонду приєднались такі важливі міжнародні партнери як Канада, Швеція, Швейцарія та США. Це багаторічна мультидонорська програма, ініціатором і координатором якої є Велика Британія, з бюджетом до 35 млн фунтів стерлінгів (розмір британського внеску — 11,5 млн фунтів стерлінгів).

Нагадаємо, що на земельній ділянці неподалік лісу в Мощуні поліцейські знайшли присипаний землею череп вбитої окупантами людини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram