#

Працівник "Київоблгазу" розповів про роботу у Приірпінні у перший день війни

26.05.2022 12:40
Працівник "Київоблгазу" розповів про роботу у Приірпінні у перший день війни
Фото зі сторінки "Київоблга" у Facebook

Слюсар 4-го розряду АДС Олександр Хвиля розповів, як змінилася його робота у АТ "Київоблгаз" із початку війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київоблгаз" у Facebook.

У дописі розповідається, що Олександр Хвиля працює в Ірпінскій дільниці. За його плечима 17 років досвіду у газовій галузі, з яких 15 років – у АТ "Київоблгаз".

Олександр Хвиля розповідає:

Із початком війни, працювали цілодобово, аби усувати вчасно витоки газу. Після 5-го березня, на чергуванні з водієм Олексієм Бабейкіним залишилися удвох. Він страшенно переживав за дружину, яка опинилася в облозі у Бучі. Чотири доби жили з ним у будівлі головного упраління без світла і води. Трохи їжі нам приносили місцеві. Ми робили все, що могли в умовах окупації: ремонтували газопроводи, гасили ШГРП, накладали бандажі на пошкоджені труби, до повністю зруйнованих ворогом будинків перекривали газопостачання. Залишалися на робочому місці, допоки не довелося перекрити газ взагалі.

Після деокупації, Олександр разом із бригадою повернувся до роботи. Він розповідає, що з 5 квітня вони почали відновлювати газопостачання до смт Коцюбинське, м. Бучі, смт. Гостомель, с.Мироцьке, с. Горинці, смт. Ворзель.

За його словами, газовики одні з перших заходили в звільнені від ворога міста:

Пекло. Тіла людей. Понівечені авто, знищені будинки. В такі моменти втрачалося відчуття реальності. Але не давали волю емоціям. Була мета – якнайшвидше полагодити газопровід та пустити людям газ

Також працівник згадує таке:

Два тижні без вихідних, жив у власній зруйнованій квартирі в Ірпіні, де були відрізані всі комунікації, вибиті вікна. Вранці на роботу, а ввечері готували із сусідами їжу на вогнищі у дворі.  Одного разу, виїжджаючи на виклик по вулиці Пушкінський, де горів будинок з витоком газу середнього тиску, газовики помітили, як за кілька метрів із центрального парку виходять оккупанти. І тільки завдяки професіоналізму водія, який добре знав всі провулки та маршрути в місті, вдалося врятувати всю бригаду.

У дописі наголошується, що сьогодні бригади АДС 24/7 працюють: усувають витоки газу, налаштовувують ШГРП, відновлюють пошкоджені газопроводи. Загалом у Ірпені відновлено послугу з розподілу природного газу – до 41 271 об’єктів споживачів – 99% від загальної кількості.

На кінець працівник сказав:

Я знаю, як зараз важко людям. Ми спілкуємося щодня. І вдячний кожному, хто сплачує за розподіл газу, це говорить про те, що люди бачать нашу роботу і розуміють, що газовики ризикують життям, аби дати газ. Працюю! Знаєте, що забов’язує всупереч війні не опускати руки? Діти, мої маленьки сини, які вірять в мене і перемогу України.

Нагадаємо, що міський голова Славутича Юрій Фомічев зустрівся з ініціативною групою сімей військовополонених нацгвардійців. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook