#

Працівники Білоцерківського тубдиспансеру пікетують Київоблраду (ВІДЕО)

02.07.2020 12:43
Працівники Білоцерківського тубдиспансеру пікетують Київоблраду (ВІДЕО)
Фото з місця події

Під стінами Київської обласної ради працівники Білоцерківського протитуберкульозного диспансеру мітингують проти об’єднання в один фтизіопульмонологічний центр у Боярці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку " Центр журналістських розслідувань" у Facebook.

Мітингувальники апелюють до того, що Білоцерківський диспансер обслуговує половину всієї Київської області, тому об’єдання в один центр у Боярці просто недоцільне. Ба більше, відучора, 1 липня, у Білоцерківському протитуберкульозному диспансері припинили прийом хворих, а до кінця липня медпрацівники закладу повинні виписати всіх пацієнтів.

Ми хочемо, щоб наш диспансер залишили, адже відповідно до матеріально технічної бази він є одним із кращих в області, тим більше порівняно із диспансером у Боярці. Нещодавно в нас провели надсучасний ремонт за всіма вимогами інфекційного контролю, виходить це все було зроблено на марно?, - обурюється завідувачка відділенням.

За словами завідувачки відділенням, наразі в диспансері вільні 80 ліжок, однак тут можуть лікуватися одночасно 200 пацієнтів.

Варто сказати, що Білоцерківський протитуберкульозний диспансер обслуговує місто Біла Церква та 11 районів столичної області. Громадські активісти вважають, що створення на Київщині лише одного такого диспансеру в Боярці просто абсурд.

До мітингувальників вийшов представник облради та запевнив, що питання ліквідації Білоцерківського тубдиспансера обов’язково переглянуть. Однак, активісти вважають, що такі дії Київоблрада проводить задля перепрофілювання приміщення, яке залишиться в Білій Церкві, на реабілітаційний центр для атовців. Проте, за словами мітингувальників, це суперечить будь-яким медичним показникам, тому відділення просто передадуть у приватну власність у комерційних цілях.

Нагадаємо, що в місті Біла Церква "Mi6 Barbershop" запустили соціальний проєкт, за яким їхні перукарі будуть стригти дітей, які мають проблеми зі здоров‘ям


Читати "Моя Київщина" у Telegram