#

Працівники заправки ОККО олігарха Антонова вигнали журналістів на вулицю під час комендантської години

26.03.2023 09:10
Працівники заправки ОККО олігарха Антонова вигнали журналістів на вулицю під час комендантської години

Вночі 25-26 березня працівники заправки ОККО вигнали на вулицю журналістів "Моєї Київщини", які опинились на дорозі під час комендантської години

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Подія сталась вночі з суботи на неділю у Білій Церкві. Журналісти "МК" повертались пізно ввечері з редакційного завдання. Через невміле керівництво Київоблатодором з боку пана Ничіка, розбиті дороги та абсолютно неадекватну дорожню обстановку (відсутність розмітки, дорожніх знаків та освітлення) їхати довелось довго, поки в місті не розпочалась комендантська година. Через це патрульна поліція зупинила редакційний автомобіль та евакуювала його на штрафмайданчик в терміновому порядку.

Патрульні поліцейські залишили журналістів на вулиці серед ночі під час комендантської години, а працівники заправки ОККО вигнали громадян вночі на вулицю, посилаючись на міфічне "прибирання приміщення". Кавовий апарат Melitta на заправці ОККО не працював, журналісти також не змогли попити гарячого чаю та не отримали можливості приготувати ліки, оскільки їх у грубій формі змусили покинути приміщення заправки ОККО.

Працівники поліції, які прибули на місце події, пояснили, що патрульна поліція - окрема "контора", яка нікому не підпорядковується, а Пелех не винуватий. При чому формальним приводом для зупинки став неадекватно встановлений дорожній знак, з чим патрульні поліцейські погодились, але виправдовувались і казали, що це не вони встановлюють дорожні знаки, але мусять штрафувати порушників "для виконання плану", хоча дуже часто цього робити не хочуть.

Журналісти "МК" також стали свідками того, що евакуатор приїхав рівно через 15 хвилин (в ніч з суботи на неділю, під час комендантської години) і у них склалось стійке враження, що водій евакуатора працює з патрульною поліцією в "долях". При цьому, по району катались автомобілі, які патрульна поліція не зупиняла. 

Нагадаємо, що комендантська година - це час спецрежиму для пошуку імовірних диверсантів, а не боротьби з незалежною пресою. А новопризначений міністр МВС Клименко неодноразово заявляв у свої публічних виступах, що поліція - це сервісна служба для захисту громадян.

Слід також зазначити, що керівник поліції Київщини генерал Небитов постійно наголошує на тому, що захист прав громадян - головний пріоритет роботи поліції.

Нагадаємо, що 25 березня на 45 км автодороги Київ — Харків трапилась автопригода за участі авто BMW 520I.



Читати "Моя Київщина" у Telegram