#

Правоохоронці Київщини допомогли викрити жителів столиці, які співпрацювали зі спецслужбами Росії (ФОТО)

21.09.2022 13:00
Правоохоронці Київщини допомогли викрити жителів столиці, які співпрацювали зі спецслужбами Росії (ФОТО)
Фото з місця події

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури було викрито трьох мешканців Києва, які співпрацювали зі спецслужбами Росії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на прокуратуру Київської області.

Нині двом із них повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), іншому – за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Було встановлено, що кияни добровільно погодилися на пропозицію представника спецслужб РФ допомагати йому у проведенні підривної діяльності проти України. Вони здійснювали фото-, відеофіксацію об’єктів критичної інфраструктури столиці.

Один з підозрюваних фіксував інформацію щодо військових об’єктів, наявності там блокпостів і спостережних пунктів, укріплень та перебування військовослужбовців ЗС України й інших військових формувань, які беруть участь у відсічі збройної агресії.

Зібрані дані вони передавали ворогу за допомогою одного з месенджерів під час особистого листування. За виконання поставлених завдань російською спецслужбою підозрювані отримували грошову винагороду.

Підозрюваним за клопотанням прокуратури обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗСУ назвав загальні бойові втрати ворога у період із 24 лютого до 21 вересня.



Читати "Моя Київщина" у Facebook