#

Правоохоронці Київщини вже затримали понад 50 мародерів, – заступник обласного прокурора Максим Крим

14.04.2022 15:53
Правоохоронці Київщини вже затримали понад 50 мародерів, – заступник обласного прокурора Максим Крим
Максим Крим

Журналісти поспілкувалися із заступником прокурора Київщини Максимом Кримом про воєнні злочини, факти мародерства в області та багато іншого 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Цензор.НЕТ.

Представники місцевої влади у звільнених містах на Київщині поки просять людей не повертатися, однак люди хвилюються за своє майно. Заступник прокурора Київщини Максим Крим розповів, наскільки частими є випадки мародерства в області:

На жаль, факти так званого "мародерства" серед наших громадян трапляються. Правоохоронці Київщини вже затримали понад 50 осіб.

Один із випадків мародерства було встановлено в селі Лютіж Вишгородського району. Двоє місцевих мешканців проникли в один із житлових будинків і поцупили мисливську рушницю, боєприпаси, холодну зброю, відеокамери, мобільні телефони й інші цінні речі. Наразі вказаним особам повідомлено про підозру, досудове розслідування триває.

Нещодавно в місті Буча та смт Гостомелі арештували 8 місцевих жителі, які проникали до приватних будинків, звідки викрадали побутову техніку, інструменти, цінності, особисті речі, велосипеди та інше майно громадян.

Прокуратура продовжує координувати діяльність правоохоронних органів у цьому питанні. 

Максим Крим наголосив:

Кожного, хто у нелегкий для країни час вирішить збагатитися на чужому горі, буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що мер Бучі розповів журналістам, що в місті вже відновили водопостачання, а днями з’явиться світло і газ у оселях.

Читати "Моя Київщина" у Facebook