#

Правоохоронці викрили злочинну організацію, яка незаконно заволоділа землями дамби Київської ГЕС (ФОТО)

29.11.2023 10:30
Правоохоронці викрили злочинну організацію, яка незаконно заволоділа землями дамби Київської ГЕС (ФОТО)
Фото з місця події

Підозрюваним інкримінують створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, шахрайство в особливо великих розмірах, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, а також перевищення влади або службових повноважень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора. 

За даними слідства, до складу злочинної організації входили відомі інвестори у сфері будівництва елітного житла, їх помічники, юристи, архітектори, землевпорядники та інші кваліфіковані спеціалісти. Протягом 2020-2021 років члени злочинної організації підшукували осіб, які за грошову винагороду підписували документи щодо виділення земельних ділянок у приватну власність. Потім ці землі шляхом продажу передавались учасникам злочинної організації. Ті, в свою чергу, переоформлювали їх на представників забудовників елітної нерухомості, які й були замовниками та фінансували незаконні дії. У незаконній схемі також брали участь окремі службові особи органів Держгеокадастру. 

Таким чином, керівники та учасники злочинної організації заволоділи державними землями водного фонду, які розташовані на гідроспорудах Київської ГЕС. Їх загальна площа складає понад 5 га, а оціночна вартість - понад 15 млн грн.

Нагадаємо, що за позовом прокуратури з товариством  в судовому порядку було розірвано договір тимчасового користування земельною ділянкою парку-пам’ятки "Зелена Брама".



Читати "Моя Київщина" у Facebook