#

Представники ДАЗВ пройшли стажування з ядерної безпеки та радіаційного захисту у Німеччині (ФОТО)

07.04.2023 19:30
Представники ДАЗВ пройшли стажування з ядерної безпеки та радіаційного захисту у Німеччині (ФОТО)
Фото з місця події

У Баварії представники ДАЗВ пройшли стажування за програмою "Ядерна безпека та радіаційний захист"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на спільноту "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

Під час курсу стажування учасники отримали теоретичні та практичні знання у сфері радіаційної безпеки, поводження з радіоактивними відходами. Навчання проводилось у рамках трьох інструментів: законодавча діяльність, регулюючий нагляд та ліцензування.

Представники ДАЗВ ознайомились із роботою Міністерства з охорони навколишнього середовища та захисту прав споживачів землі Баварія (StMUV), зокрема із департаментом ядерної енергетики, радіаційної безпеки та зняття з експлуатації атомних електростанцій.

Практичні знання було здобуто при відвідуванні:

  •  лабораторій буріння, які відіграють визначальну роль для правильного будівництва геологічного сховища для захоронення радіоактивних відходів;
  •  Графенрайнфельдської атомної електростанції, що знаходиться у стані зняття з експлуатації.
  • установ ядерної медицини;
  • дослідницького центру Мюнхенського університету, зокрема дослідницького реактора Garching.

З метою обміну досвідом було представлено презентацію щодо діяльності та основних завдань Державного агентства України з управління зоною відчуження, а також підприємств та установ, що належать до сфери його управління, унікальності території зони відчуження, нинішньої ситуації після деокупації, і перетворення зони відчуження на територію змін та можливостей.

Нагадаємо, що Швейцарські журналісти відвідали зону відчуження.




Читати "Моя Київщина" у Facebook