#

Представники семи медзакладів України приїхали перейняти досвід ірпінських лікарів

29.09.2023 18:00
Представники семи медзакладів України приїхали перейняти досвід ірпінських лікарів
Фото з місця подій

Представники семи медичних закладів з чотирьох областей України приїхали до Ірпеня, щоб перейняти досвід КНП "Ірпінській міський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис міського голови Олександра Маркушина.

Під час конференції директор КНП "ЦПМСД" Андрій Левківський розповів, як саме його команда здобула та реалізує грантові програми разом з агентством USAID для розвитку первинної медичної допомоги в Ірпінській громаді.

За однією з цих програм Ірпінський Центр медико-санітарної допомоги отримав 50 000 доларів. За ці кошти 84 працівники пройшли курси, тренінги та навчання і підвищили свою кваліфікацію у паліативній, психологічній допомозі, а також у діагностиці та сімейній медицині. До того ж центр закупив датчики для УЗД апаратів та медичні розхідні матеріали.

Гостей цікавило буквально усе, вони ставили десятки запитань. За словами заступниці медичного директора Хмельницького міського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Цибульської, яка була серед учасників заходу, Ірпінський міський центр первинної медицини є прикладом для багатьох громад. Вони давно чекали нагоди зустрітися з Андрієм Левківським і дізнатися, як йому вдається розвивати центр під час воєнного стану.

Наталія Цибульська сказала:

Ми також хочемо використати грантові програми за прикладом медичного центру та міста, яке пережило окупацію і не зупинилося у розвитку. Нас цікавить і юридичний супровід програми, і як Центр звітував перед USAID.

Нагадаємо, що благодійники передали важливе медобладнання Ірпінській центральній міській лікарні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram