#

Представники ТЕС у Переяславі переконують в екологічності роботи підприємства (ФОТО)

13.11.2018 16:31
Представники ТЕС у Переяславі переконують в екологічності роботи підприємства (ФОТО)

Дирекція Переяславської ТЕС переконує містян у дотриманні законодавства щодо встановлення санітарно-захисної зони та екологічності роботи підприємства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Юрія Коломійця у Facebook.

У повідомленні зазначено, що у мережі Facebook місцеві активісти поширили безпідставне звинувачення інвестора у порушенні чинного законодавства щодо встановлення санітарно-захисної зони навколо Переяславської ТЕС.

"У зв’язку з цим повідомляємо, що розміри СЗЗ Переяславської ТЕС згідно чинного законодавства визначені в Проекті будівництва ТЕС, що виконане уповноваженим на те Проектно-конструкторським інститутом "Теплоелектропроект-Союз", де зазначено: "Відповідно до санітарної класифікації підприємств, виробництв та споруд ДСП 173-96 підприємства енергетики (ЕС) не віднесені до конкретного класу (рекомендуємо "активістам" уважніше ознайомитися з Додатком №4 до цього ж документу, на якому вони так наголошують), у зв’язку з чим, при встановленні класу небезпеки джерел розглядається кожне виробництво (джерело викидів) окремо. Розмір СЗЗ встановлюється розрахунковим способом за результатами розрахунку розсіювання (зрозуміло, що розрахунок проводиться уповноваженими на те організаціями на працюючій ТЕС). Оскільки за результатами розрахунку розсіювання викидів та розрахунку акустичного навантаження від проектованої ЕС по жодному показнику, що нормується ГДК не перевищується, СЗЗ можна встановити по межі підприємства", - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що дирекцією Переяславської ТЕС було направлено відповідне звернення до міської влади. Звернення за №107 від 02 липня 2018 року містить у собі прохання до міського голови та головного архітектора надати точну відстань СЗЗ з урахуванням точних координат можливих джерел шкідливості. Відповідь на це звернення являла собою стандартну відписку про "залучення інженера-землевпорядника, який має відповідний сертифікат, програмне забезпечення та спеціальне обладнання".

"ТЕС зробила необхідні кроки для встановлення законних меж санітарно-захисної зони. Кому потрібна неправдива інформація, що розповсюджується некомпетентними в цих питаннях "активістками", - зазначено на сторінці.

Також опубліковано світлини герметичних контейнерів для відпрацьованих рештків з котельної установки, які в подальшому будуть перероблятися відповідними підприємствами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: