#

Президент Азербайджану нагородив орденами освітянок Ірпеня (ФОТО)

13.01.2022 13:00
Президент Азербайджану нагородив орденами освітянок Ірпеня (ФОТО)
Фото нагород

Учора, 12 січня, Президент Азербайджану Ільхам Алієв підписав розпорядження про вручення державних нагород Азербайджанської Республіки директорці Ірпінської школи №12 імені Заріфи Алієвої Валентині Антоненко, її заступниці Юлії Крилач та педагогині-організаторці школи Аллі Чумак

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку " Управління освіти і науки Ірпінської міської ради" у Facebook.

Зазначимо, що очільниця школи нагороджена орденом "Дружба" ("Dostluq"), а її колеги – медаллю "Прогрес" ("Tərəqqi").

Згідно з розпорядженням азербайджанського Президента, ірпінчанки відзначені високими нагородами за заслуги в розвитку освітніх зв’язків між двома країнами.

В управлінні освіти і науки наголосили, що Ірпінь має давні дружні стосунки й співпрацю з Азербайджаном. Парк у центрі міста, одна з центральних вулиць та школа названі на честь відомої азербайджанської вченої-лікарки Заріфи Алієвої. У школі №12 відкритий музей З. Алієвої, учні вивчають мову і культуру азербайджанського народу.

У грудні 2021 року до Ірпеня завітала делегація Азербайджану на чолі з головою партії "Єні Азербайджан", керівником центрального апарату Таіром Будаговим. Гості зустрілися з керівництвом міста, завітали до школи, відвідали музей. Таір Будагов подякував меру міста Олександру Маркушину та директору школи Валентині Антоненко за повагу до історії та видатних людей Азербайджану, а також пообіцяв і надалі підтримувати  Ірпінську громаду.

Нагадаємо, що нині у всіх амбулаторіях Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги працюють пункти обігріву.




Читати "Моя Київщина" у Facebook