#

Президент Зеленський ознайомився з перебігом відновлення на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)

19.10.2023 18:30
Президент Зеленський ознайомився з перебігом відновлення на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 19 жовтня, Володимир Зеленський із робочою поїздкою відвідав Київську область

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

В Ірпені Володимир Зеленський оглянув район, який є одним із найбільш постраждалих від повномасштабної агресії рф. Наразі тривають активні роботи зі спорудження приватних будинків, відновлення багатоповерхівок та інфраструктури, здійснюється капітальний ремонт дороги та мосту між Ірпенем та смт Гостомель.

Також, відбувається проєктування нових будинків, які будуть зведені на місці тих, що їх довелося знести через значне пошкодження внаслідок бойових дій.

Відновлювальні роботи фінансуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, United24 за підтримки Міжнародної організації з міграції (IOM Ukraine) та фонду ООН ЮНІСЕФ.

У селі Бузова Володимир Зеленський ознайомився з перебігом відновлювальних робіт у багатоквартирних будинках на вулиці Центральній. Як відомо, один будинок уже повністю відновлено, ще один буде готовий до кінця року. Проведено роботи з демонтажу та облаштування перекриттів, даху, віконних блоків, відновлено електромережу та водопостачання. Розпочато зведення ще одного будинку.

Також глава держави відвідав "Містечко Хансена", яке будує компанія Wasatch Group у партнерстві з благодійною організацією To Ukraine with love.

Президент разом із засновником Wasatch Group Деллом Лой Хансеном та директором To Ukraine with love Світланою Міллер, а також заступником керівника Офісу Президента Олексієм Кулебою пройшлися містечком, оглянули кілька квартир та один із будинків, що повністю готовий до зустрічі мешканців.

Делл Лой Хансен детально розповів Зеленському про реалізацію проєкту та про подальші плани розбудови Тарасівки.

Він запевнив, що містечко площею 9 га намагаються будувати швидко, але якісно. У готових квартирах є все необхідне для комфортного проживання: меблі, сучасна техніка, текстиль та подарункові пакунки з наборами посуду. Помешкання типові, мають від 2 до 5 кімнат і можуть вмістити великі родини з 5-6 осіб. Також тут планують облаштувати квартири для дитячих будинків сімейного типу.

На території містечка буде збудована школа на 600 учнів, дитячий садок на 70 малюків, бібліотека, публічні простори, кухня тощо.

Я робитиму все що зможу. Радий, що маю шанс працювати з прекрасними людьми в цій прекрасній країні. Україна зараз бореться за демократію всього світу

 – сказав Делл Лой Хансен, зазначивши, що підтримуватиме українців і надалі.

Як поінформували Президента Олексій Кулеба та голова Київської ОВА, житло в містечку надаватиметься тимчасово на безоплатній основі внутрішньо переміщеним українцям, які втратили свої помешкання внаслідок повномасштабного російського вторгнення, членам сімей загиблих захисників, інвалідам війни, постраждалим від війни тощо.

Проєкт реалізовуватиметься в чотири черги. На першому етапі до 80 квартир у містечку заселиться 350 осіб. Загалом проєкт передбачає надання осель для 450 родин.

Нагадаємо, що "Я не кину свою державу": Зеленський балотуватиметься на другий термін.



Читати "Моя Київщина" у Facebook