#

Президент Зеленський став людиною року за версією британського видання Financial Times

05.12.2022 15:50
Президент Зеленський став людиною року за версією британського видання Financial Times
Володимир Зеленський

Видання Financial Times назвало людину року за своєю версією – нею став Президент України Володимир Зеленський

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Українська правда".

На думку видання, Зеленський заслужив місце в історії завдяки своєму надзвичайному прояву лідерства і сили духу, а також став уособленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії.

Саме з цих причин Financial Times обрала Зеленського людиною року.

Зеленський, на думку Financial Times, подібний до Черчилля, який виступив по радіо, щоб згуртувати свою країну під час бліцкригу.

У матеріалі зауважується, що Зеленський використовує соцмережі "для невпинної агітації за західну військову та фінансову підтримку, перетворивши тяжке становище свого народу на моральний важіль впливу на лідерів Європи та США".

Відзначається, що президент України переконав європейців взяти на себе величезні витрати на протистояння російському диктатору Володимиру Путіну і запропонувати Києву шлях до членства в ЄС.

Журналісти також вважають, що рішення Зеленського залишитися в Києві на початку вторгнення замість того, щоб прийняти пропозицію США про евакуацію, стало одним з найбільш значущих моментів у війні, надихнувши українських військових і народ на опір.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Київської області відвідав Меморіальний музей Григорія Сковороди, який знаходиться в місті Переяслав.

Читати "Моя Київщина" у Facebook