#

Президент Зеленський вже рік мешкає на держдачі

09.07.2021 14:50
Президент Зеленський вже рік мешкає на держдачі
Володимир Зеленський

Рік тому Володимир Зеленський переїхав на держдачу у Конча-Заспі, де раніше жив Віктор Ющенко

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на"Главком", "під Зеленського" на дачі зробили ремонт за державні кошти.

Також повідомлялося, що за державну дачу, куди переїхав жити Зеленський, українці заплатять 3,5 млн грн.

Сам Зеленський у жовтні 2020 року пояснив, що продав свій будинок, оскільки там було «неможливо працювати через ковід». Зеленський пояснив, що "тимчасово" переїхав з родиною до резиденції поблизу Києві.

Зеленський інтерв’ю Politico Europe говорив:

Я нікуди не переїжджаю, у мене є квартира. Сьогодні це для мене просто готель, інакше я це не використовував би. Хоча, згідно з нашим законодавством, маю повне право, але я хочу жити вдома. Зараз ми з дружиною шукаємо нове місце. Чи побудуємо дім, чи візьмемо в оренду. Для нас важливо мати, як кажуть в Україні, своє особисте сімейне гніздечко.

Попри це, українці негативно зустріли новину про переїзд президента, адже раніше він виступав проти користування політиками державних дач.

Вже у травні 2021 року перша леді Олена Зеленська зізналась, що їй зрозуміла негативна реакція суспільства на переїзд родини на президентську дачу.

Перша леді зазначила, що вона не у захваті від життя на президентській дачі:

До всього звикаєш. Ми зробили мінімальний косметичний ремонт. Коли я туди вперше зайшла, я побачила золоті люстри, мармурові ванни…

За словами першої леді, вони з чоловіком збили позолоту і пофарбували все у спокійні кольори.

За інформацією ЗМІ, на державні дачі в Конча-Заспі, де проживає президент Володимир Зеленський з родиною, сусідами глави держави є "ексрегіонали, схематозники Януковича та фігуранти журналістських розслідувань".

14 травня Зеленський доручив РНБО розібратися зі своїми сусідами. Того ж місяця в елітних селищах Конча-Заспа і Пуща-Водиця почався аудит, анонсований президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, що 5 липня Володимир Зеленський звільнив та призначив знову керівника Обухівської РДА.

Читати "Моя Київщина" у Telegram