#

Президента просять присвоїти воїну з Бориспільщини звання Героя України

15.01.2024 12:00
Президента просять присвоїти воїну з Бориспільщини звання Героя України
Максим Ярош із сім'єю

Дружина загиблого молодшого сержанта Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Максима Яроша звертається до Президента України Володимира Зеленського з проханням присвоїти воїну звання Героя України (посмертно)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на петицію на офіційному інтернет-представництві Президента України

Він загинув 15 листопада в н.п. Хромове, що під Бахмутом, рятуючи своїх побратимів.

Станом на 15 січня зібрано 19 432 голосів з 25 000 необхідних.

Петицію було зареєстровано 11 грудня 2023 року.

У ній йдеться про присвоєння почесного звання – Героя України (посмертно), заступнику командира бойової машини, навіднику-оператору 1 механізованого відділення, 3 механізованого взводу, 1 механізованої роти, 1 механізованого батальйону військової частини А4638, молодшому сержанту 3 ОШБр Максиму Ярошу.

Ярош Максим Вікторович з перших днів війни взяв до рук зброю, та став на захист Батьківщини. Добровільно призвався до лав ЗСУ. Мав неабиякий бойовий досвід, так як приймав участь в обороні Києва, Чернігівської області, Бахмуту, Кремінної, Купʼянську, а в вересні 2023 брав безпосередню участь у звільненні н.п. Андріівка. Був командиром підрозділу, взірцем для братів по зброї. Завжди сумлінно виконував накази, навчався сам та навчав інших. Будучи тяжко пораненим, рятував своїх побратимів. Був дуже вмотивованим воїном та боровся за Україну до останнього подиху. Його подвиг не має бути забутим!

– йдеться у тексті петиції.

Збір підписів під петицією триває, залишилося 57 днів.

Нагадаємо, що жителів Тетівської МТГ просять підписати петицію для вшанування загиблого земляка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook