#

Президентка Єврокомісії та перша леді України відвідали понівечений Ірпінь (ФОТО)

16.09.2022 09:40
Президентка Єврокомісії та перша леді України відвідали понівечений Ірпінь (ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 15 вересня, Олена Зеленська разом із Урсулою фон дер Ляєн відвідали Ірпінь 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Telegram-канал "Олена Зеленська | Olena Zelenska".

Зазначимо, що 14 вересня Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про рішення ЄК виділити 100 млн євро для відбудови українських шкіл у межах плану швидкого відновлення Fast Recovery Plan. Олена Зеленська розповіла, що ця тема обговорювалася під час візиту до Страсбурга, куди першу леді запросили для участі в оголошенні щорічної Доповіді про становище Європейського Союзу.

За словами Зеленської, у ліцей № 3 під час російського наступу було 30 артилерійських прильотів, приміщення зруйноване на 75%. Молодших школярів прийняв інший заклад, старші навчаються дистанційно.

Крім того, загарбники наполовину розбомбили школу №17. До 1 вересня силами державного та місцевого бюджетів і з допомогою ЮНІСЕФ вдалося частково відбудувати школу та навіть облаштувати укриття. 

Вона підсумувала:

Кошти ЄС допоможуть нам відбудувати 74 такі школи, як ці в Ірпені. Це означатиме, що ми зможемо повернути дітям не лише навчання, а й нормальний ритм життя, плани, перспективи, мрії – все, що називається словом "майбутнє".

Нагадаємо, що СБУ запросила статутні документи у громади Дарницького району міста Києва, яка заявила про бажання переходу до ПЦУ.




Читати "Моя Київщина" у Telegram