#

При Київській ОДА почала працювати Громадська рада

29.09.2021 20:30
При Київській ОДА почала працювати Громадська рада
Фото з місця події

Сьогодні, 29 вересня, відбулося засідання оновленого складу Громадської ради при Київській обласній державній адміністрації за участі Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у північних областях Вікторії Пехової

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОДА.

Новостворений склад Громадської ради затверджено розпорядженням голови Київської ОДА  від 15 вересня 2021 року № 562.

Перед початком засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру, 80-ті роковини якої відзначать в Україні у цьому році.

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у північних областях Вікторія Пехова презентувала доповідь про дотримання прав та свобод людини у Київській області.

У ході роботи Громадської ради обрали заступників голови громради – Дмитра Денисова, Олександра Петіка та Івана Тютюнника. Також затвердили структуру та робочі органи громадської ради, обрали голів її комітетів.

Зокрема, комітет з питань захисту прав людини очолив Сергій Хіврич, комітет з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я – Людмила Швачко, з питань екології – Дар’я Жаврида,  з питань освіти, молоді, спорту – Наталія Брунько, з питань культури, охорони культурної спадщини – Владлена Литовченко, з питань роботи з учасниками АТО/ООС – Наталія Долгова, з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва – Владислав Скорба, з питань регламенту, етики та міжнародних зв’язків – Олександр Александров.

Також нагадаємо, що Державний архів Київської області отримав першу партію цифрових копій документів від американської корпорації FAMILYSEARCH INTERNATIONAL.

Читати "Моя Київщина" у Facebook