#

Прикордонники у "Борисполі" видворили громадянина Індії на батьківщину (ФОТО, ВІДЕО)

13.04.2021 09:20
Прикордонники у "Борисполі" видворили громадянина Індії на батьківщину (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Днями у пункті пропуску "Бориспіль" проведено заходи щодо примусового видворення громадянина Індії, який чотири роки незаконно перебував в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Державної прикордонної служби України.

Громадянин Індії потрапив до України ще у 2019 році. Тоді його затримали на цьому ж пункті за спробу незаконного перетинання державного кордону (у нього був підробний паспорт). У Посольстві Індій ідентифікували особу, і порушник отримав свідоцтво на повернення, проте він ним не скористався, мотивуючи це бажанням залишитися в Україні.

Справа перейшла до суду. Попри те, що рішення про примусове видворення громадянина Індії було прийняте ще 28 листопада 2019 року, ще майже 18 місяців після того він намагався оскаржити рішення суду. Весь цей час індієць перебував у пункті тимчасового перебування іноземців.  У пресслужбі повідомляють, що причиною відмови суду стали події 2017 року,  коли прикордонники Львівського загону вперше затримали "мандрівника" під час незаконного перетину українсько-польського кордону. Тоді, щоб уникнути видворення з України, він звернувся по статус біженця і був звільнений із ПТПІ та два роки проживав на території нашої країни.

Зрештою, днями у супроводі офіцерів-прикордонників громадянина Індії видворили з території України рейсом "Київ – Делі".

Нагадаємо, що 11 квітня в аеропорту "Бориспіль" затримали громадянина Індії, який запропонував прикордонникам 1000 доларів за пропуск через кордон.



Читати "Моя Київщина" у Facebook